De S.D.O.B organiseert een dartscompetitie voor dartsbonden.

De Meierij Cup wordt gespeeld door bonden in Brabant, de Brabant Cup wordt gespeeld door bonden door heel Nederland.

Zowel bonden aangesloten bij de Nederlandse Darts Bond, als wilde bonden kunnen zich voor deze competitie inschrijven.

 

Kwalificatieprocedure Brabantcup Selectieteam Dartbond Zaanstreek Purmerend (DBZP)

Met ingang van seizoen 2019-2020 geldt de volgende procedure voor de totstandkoming van het DBZP selectieteam.

Het bestuur van de DBZP heeft een technische commissie benoemd. Deze zal samen met het bestuur kandidaten voorselecteren voor deelname aan selectiedagen. Die dagen worden gehouden in de periode januari t/m mei en op verschillende locaties in de regio.

Voorgeselecteerde kandidaten zijn spelers/speelsters die in positieve zin zijn opgevallen. Ook spelers/speelsters die in het lopende seizoen reeds deel uitmaken van het selectieteam worden uitgenodigd om aan de selectiedagen deel te nemen. Alle deelnemers aan de selectiedagen maken evenveel kans om geselecteerd te worden voor het selectieteam 2019-2020.

Het is voor kandidaten niet verplicht om aan alle selectiedagen deel te nemen. Dat is uiteraard wel een pre. Op de selectiedagen wordt gelet op alle noodzakelijke aspecten. Je kunt bijvoorbeeld denken aan prestaties, doorzettingsvermogen, houding en gedrag. Na deze dagen zal de technische commissie de selectie bepalen.  Alle spelers/speelsters die aan één of meer selectiedagen hebben deelgenomen, worden hierover geïnformeerd. Over dit selectiebesluit kan niet worden gecorrespondeerd.

Het bestuur